Att vara egen eller i ett sammanhang

12 januari 2018

Det händer ibland att jag får frågan ”Varför jobbar du inte som egen konsult?”. Jag brukar svara ”Men det gör jag ju, fast tillsammans med andra fantastiska människor”. Det finns flera anledningar till att jag valt att vara anställd och delägare i vår gemenskap på Decuria. Framförallt är det gemenskapen och att vara en del i ett större sammanhang, med möjligheter som jag inte skulle ha som egen eller ensamkonsult.

Som konsult har jag har det bästa av flera världar. Jag tillbringar största delen av min tid där jag har mitt uppdrag och ser till att leverera på eller helst över förväntan, enligt den förmåga jag besitter och kan bidra med där. Jag har mina kompanjoner, kollegor och vänner i det bolag vi tillsammans driver. De som stödjer, utmanar och gläder mig utanför det uppdrag jag sitter i. Att jag dessutom har fantastiska medarbetare i mina uppdrag ger mig mer än dubbelt upp.

Övriga argumentet brukar vara att som egen kan du ju tjäna så mycket mer och själv bestämma vad du vill göra med dina pengar. Det gör jag också, men tillsammans med andra. Den privata ekonomiska biten är ett basbehov och inte ett slutmål. För mig är den som bäst när det inte är en fråga. Dessutom tycker jag att det är roligare att göra saker tillsammans med andra än i ensam regi. Konferenser till exempel. Att arbeta, lösa och uppleva saker tillsammans ger ett utbyte och erfarenheter.

Som konsult och anställd får jag många möjligheter att lära, utvecklas och utveckla andra. Att göra den insats som ett uppdrag kräver och sedan kunna gå vidare blir en naturlig del i livet som konsult. För egen del brukar jag landa i ganska långa uppdrag med någon form av ledning av andra människor, en roll jag trivs mycket bra med. Lite felaktigt brukar jag säga att jag arbetar med IT när jag i själva verket arbetar med människor i en värld av IT.

Även om julen nu är över vill jag ändå önska mig fler medarbetare nu när det nya året börjat. Sådana som delar värderingar och våra målsättningar i bolaget, Gemenskap, Utveckling, Leverans och Drivkraft. Vår GULD-kant. Samtidigt någon som är min motsats, utmanar och ifrågasätter, kommer med nya idéer och har annan syn på lösningar och tings varande. Precis som mina övriga kollegor i Decuria.

Om du är nyfiken och tror att det är dig vi vill ha som medarbetare eller om du tror att du känner någon som vi vill ha med som medarbetare, så har du säkert rätt. Prata med oss och se efter vad det är som gör att vi trivs så bra med det vi gör. Du kan också skicka ett mail till jobb@decuria.se och berätta varför just du, eller din kompis, är rätt för oss!

Ha ett riktigt bra 2018!

Tobias Karlsson
Konsult, ledare, medarbetare och hängiven Decurian.