Emma Lindberg

Expertområden

Projektledning, Scrum och agila metoder, produktutveckling, behovsanalys, kravanalys, workshopledning.

Referensuppdrag

  • Projektledare och scrum master för leasingprodukter inom bank/finans på Emric AB
  • Projektledare och affärskonsult för komplex produktkonfigurering och säljstödsystem på Tacton Systems AB

Inriktning – Främsta kompetensområde

Emma är lösningsorienterad projektledare och Scrum master som trivs bra i högt tempo. Hon har främst arbetat med internationella företag och drivit kundimplementationer och produktutvecklingsprojekt på produktbolag inom IT.

Hennes positiva attityd och energi samt förmåga att vända varje problem till en möjlighet är något som syns både i hennes ledarstil och feedback från tidigare kunder. Emma gillar att jobba i team och har drivit tvärfunktionella offshore och outsource team med stöd av agila metoder som scrum och kanban. Att se teammedlemmar växa i sin roll och tillsammans leverera mot uppsatta mål är något hon brinner för.

I sin tidigare roll som affärskonsult har hon även drivit kravinsamling samt designat och implementaterat lösningar för konfigurering av komplexa produkter enligt kundens affärsprocesser. För Emma går kundens behov alltid först och hon anser att en bra konsult ska guida kunden till bästa lösning, även i dom fall då kunden inte vet vad den vill ha. Emma har stor vana av att leda kundmöten, workshops och utbildningar. Hon tycker också att det är viktigt att kontinuerligt jobba med processförbättring både i stor och liten skala, som genom feedbacksamtal och retrospektiv men även gällande verktyg och mallar, och har även utvecklat en projektstyrningsmodell.