Erika Hedbom
  • Erika Hedbom

    UX / Behovsanalytiker

  • LinkedIn

Expertområden

UX, behovsanalys, användbarhet, interaktionsdesign, webbutveckling, kravanalys

Referensuppdrag

  • Requirement specifier hos stort svenskt retailföretag.
  • Content manager hos stort svenskt retailföretag.
  • Webbutveckling hos stort svenskt retailföretag.
  • Webbutveckling hos Decuria.

Din kompetens inom medieteknik och gränssnittsdesign gör dig unik på Decuria. Vad lockade dig i ämnet medieteknik och människa-dator-interaktion?

– Främst är det kombinationen teknik och människa som intresserar mig. Min utbildning på KTH fokuserade på själva användningen av tekniken, till skillnad från liknande civilingenjörsutbildningar. Något som idag ger mig en bred förståelse av olika projekt och en förmåga att snabbt se det vi gör ur användarnas perspektiv.

En av anledningarna till att du jobbar med webbutveckling är att du rätt rastlös – förklara!

– Webben utvecklas i mycket snabb takt idag, både tekniskt och designmässigt. Inte minst på den mobila sidan. Då gäller det att ständigt vara beredd att lära sig nya saker och anpassa sitt tankesätt i takt med utvecklingen. Och det passar mig mycket bra. Det skulle vara alltför tråkigt att jobba med något mer stillastående område.

Du hörde först talas om Decuria från en av företagets kunder. Vad lockade dig hit?

– Decuria är ett litet bolag med trevliga människor och här har jag en stor möjlighet att påverka mitt eget arbete. Det är lätt att skapa sig en egen identitet på Decuria. Här finns stora möjligheter att arbeta i team vilket är något jag verkligen gillar. Dessutom får det gärna finnas en nära deadline att arbeta mot eftersom jag är en verklig tävlingsmänniska!

Under tiden på KTH deltog du mycket aktivt i mottagandet av nya studenter – hur var det?

– Det var jätteroligt! Mottagningen av nyantagna på KTH är en mycket stor verksamhet på högskolan. Jag deltog i en rad olika roller, till sist som huvudansvarig för hela mottagningen på min sektion. Och att fortsätta utvecklas inom ledarskapsområdet är ett av mina mål idag. Gruppdynamik är ett mycket spännande område.