Hanna Jokimaa
Hanna Jokimaa

Varför jobbar du på Decuria?
Vi som får jobba på Decuria har möjlighet att påverka företagets utveckling. Jag har även varit invald i styrelsen i bolaget vilket var både roligt och lärorikt. Jag är även Decurian för att få ta del av detta trevliga sällskap på våra smarriga middagar tillsammans ute i världen. Idag är jag dessutom Decurias VD och har bla uppgiften att rekrytera fler Decurianer som kan leverera GULD (Gemenskap, Utveckling, Leverans+ och Drivkraft). Hör gärna av dig så tar vi en fika!

Vad gör dig till en Decurian?
Jag är en energisk, strukturerad och beslutsam person som tycker om att genomföra planer och leda andra mot mål. Jag är ofta den drivande kraften när saker ska realiseras och som ger andra lust till att vara med i mina roliga, utmanande och spännande projekt :)

Vad har du gjort under din tid hos Decuria?
Programledare – Digital Arbetsplats
Som en del i att uppnå Arbetsförmedlingens målbild och de strategiska målen har man beslutat införa konceptet Digital Arbetsplats på hela myndigheten. Det grundläggande syftet med Digital arbetsplats är att IT vill förenkla för medarbetaren i dess vardag. Medarbetarna vill vara effektiva, men kan inte det i dag. Det är svårt att få en bra överblick över sitt arbete. Det är svårt att hitta alla olika kanaler där man kan få information, hjälp och tips. Samarbeten med delade dokument tar tid att skapa och är sedan inte särskilt flexibla. Initiativet digital arbetsplats tog jag i mål i form av ett program (ett flertal tekniska projekt och delprojekt som bidrog till nya datorer, uppgraderingar av applikationer, OS samt nyutveckling av portaler) med en förändringsledning som höll i den röda tråden för användarna. Programmet vann pris från IT-avdelningen som årets målgång 2018 :)

Produktägare – Platsbanken appen
Målet är att lansera en användarvänlig Platsbanken app

Projektledare – Ny IT-basinfrastruktur
Arbetsförmedlingens förnyelseresa innebär flera genomgripande förändringar. Myndigheten kommer bland annat att satsa på säkra datahallar med modern infrastruktur. Projektet hanterar delar av Arbetsförmedlingens nya IT-basinfrastruktur, från upphandling till färdig installation.

Jag trivs med att driva projekt som är högt prioriterade, de får gärna vara beskrivna som omöjliga.

Vad är knepet för att få bli en Decurian?
Genom att vilja bidra till en god stämning och en vilja framåt så är man på god väg!

Fakta/Hanna Jokimaa
Brinner för: Människor som vill växa och utvecklas
Decurian sedan: 2015
Bästa med Decuria: Kollegorna såklart