Jonas Svahlstedt
  • Jonas Svahlstedt

    Kravanalytiker, Workshopledare, Projektledare

  • LinkedIn

Expertområden

Kravanalys, workshopledning, modelleringsledning (processer, arbetsflöden, användningsfall mm), utredningar/förstudier, projektledning.

Referensuppdrag

  • Krav- och verksamhetsanalytiker inom Försvarsmakten (FMLOG och HKV)
  • Kravanalytiekr på Rikspolisstyrelsen
  • Projektledare på Jetpak samt utredningar på Byggnadsarbetarförbundet.

Du är en av Decurias tre grundare – vad gjorde att ni tre fann varandra?

– Vi hade tidigare arbetat tillsammans på ett större företag och upptäckte att vi trivdes ihop men saknade samma saker i jobbet. Vi grundade Decuria för att få en större frihet att själva styra vår vardag och skapa en ny arbetsgemenskap. Idag har vi gått igenom såväl med- som motgångar, och utvecklats stadigt under drygt tio år. Det har varit jätteroligt!

Vilka har varit höjdpunkterna under resan och vad trivs du bäst med i jobbet idag?

– Svaret på båda frågorna är mina kollegor. Det är fantastiskt att få arbeta tillsammans med personer du trivs och har roligt med. I mitt eget arbete är den ständiga kontakten med andra människor den stora höjdpunkten. Att få hålla i en workshop där deltagarna lämnar rummet med känslan av att ha bidragit till ett bra resultat är väldigt belönande.

I vilken situation trivs du bäst?

– När tidsplanen är lite pressad och jag får förtroendet att hitta den bästa lösningen på en viss uppgift. Ger du mig ett problem där det är upp till mig att nå fram till den bästa lösningen så trivs jag bäst. Friheten är viktigt för mig och det är också något som vi prioriterat inom Decuria.

Vad ser du fram emot de närmaste fem åren?

– Fler komplexa uppdrag som gör att jag kan utvecklas i rollen som projektledare. Det finns många positiva utmaningar i min projektledarroll idag. Att utvecklas ytterligare i den rollen är något jag ser fram emot. Inspirationen till det hittar jag främst hos mina kollegor.